Trends

Workcation


Etoiles du Sud-villaverhuur-cote d'azur-zuidfrankrijk-provence-antibes

Het verhuren van een vakantiehuis gebeurt meestal vanuit financieel oogpunt. Een aantrekkelijk rendement als alternatief voor periodes dat het huis niet is bewoond. Dit kan op diverse manieren: sommigen vinden het prettig om alles van A tot Z zelf te regelen, anderen willen liever ontzorgd worden en geven de verhuur in handen van een professionele verhuurorganisatie. De gemene deler zijn een aantal basisvoorzieningen die in het vakantiehuis aanwezig moeten zijn om succesvol te kunnen verhuren. Daarvan willen wij de essentie van snel en stabiel internet uitlichten.

“Hoeveel Mbps heeft de internetverbinding”? is de vraag die wij als verhuurorganisatie steeds meer krijgen. Wi-Fi is een cruciaal zoekcriterium en huizen zonder Wi-Fi worden aanmerkelijk minder geboekt. Ieder gezin gaat tegenwoordig op vakantie met meerdere “devices” zoals smartphones, laptops en tablets. Ouderwets TV kijken is uit; chatten, Netflixen, social media en gaming is niet alleen bij de jeugd maar eigenlijk ook bij steeds meer ouderen helemaal in. De steeds grotere databundels ten spijt, het gemak van snel en stabiel internet is een absolute must.

Maar er is een veel interessantere trend. Die scheidslijn tussen vakantie en werk is sinds corona steeds meer gaan vervagen. Het telewerken tijdens de vakantie, het zogenaamde “workation”, is enorm in opkomst en lijkt een blijvertje. Afgelopen jaar steeg het aantal aanvragen naar accommodatie met aparte werkruimte inclusief snelle Wi-Fi opvallend en voor 2023 neemt deze trend alleen maar verder toe. Een huurperiode van 3 maanden of meer is daarbij echt geen uitzondering. En zeg zelf, hoe aanlokkelijk is het combineren van online vergaderingen met het plezier van een privé zwembad in een vakantieomgeving met een fijn klimaat? En hoe gunstig is deze ontwikkeling voor het rendement voor verhuurders?

Tip: zorg altijd voor adequate beveiliging en maak bij voorkeur een gastnetwerk aan met makkelijk te onthouden logingegevens. Plaats range extenders zodat ook in de tuin of op het terras het signaal krachtig genoeg blijft. Neem deze gedachte mee als u verhuurt en maak deze informatie ook duidelijk als de gast zich oriënteert. Tevreden gasten zijn tenslotte de beste reclamemakers.