Bezienswaardigheden

Kunst in de haven


etoilesdusud-cotedazur-france-south-antibes-vacationrental-villa-sculpture-luxury villa rental

In de haven van Antibes trekt een indrukwekkend en opvallend kunstwerk de aandacht van iedereen die deze haven bezoekt. Dit kunstwerk van roestvrij staal is gemaakt door de Spaanse kunstenaar Jaume Plensa en draagt de naam “Nomade”. Het bestaat uit twee enorme, rustende menselijke figuren die zijn samengesteld uit letters uit verschillende talen en alfabetten. De figuren zijn ongeveer 8 meter hoog en lijken te kijken naar de zee en de boten die voorbijvaren.

Nomade is geïnspireerd op de ideeën van reizen, migratie en het verbinden van verschillende culturen. De verschillende talen en alfabetten die in het werk zijn verwerkt, symboliseren de diversiteit van de mensheid en de verbinding die we allemaal delen, ongeacht onze afkomst of taal.

De keuze voor roestvrij staal als materiaal is ook zeer symbolisch, omdat het materiaal in staat is om weerstand te bieden aan de elementen van de natuur en toch zijn glans en kracht behoudt. Dit symboliseert de kracht en veerkracht van de menselijke geest en het vermogen om obstakels te overwinnen.

Het kunstwerk heeft een belangrijke rol gespeeld in het herdefiniëren van de jachthaven van Antibes als een plaats van cultuur en kunst. Het is een prachtige aanvulling op de haven, die al een populaire toeristische bestemming is vanwege de pittoreske omgeving en de vele restaurants en bars.

De locatie van Nomade, met uitzicht op de Middellandse Zee, maakt het een perfecte plek om te genieten van de zonsondergang en te reflecteren op de betekenis van het werk en de boodschap die het probeert over te brengen.

Op zoek naar een vakantievilla in de omgeving van Antibes? Klik hier voor onze tip.