Bezienswaardigheden

De stranden van Sainte-Maxime


Etoiles du Sud-villaverhuur-cote d'azur-zuidfrankrijk-provence-sainte maxime

Sainte-Maxime is een levendig stadje in het departement Var, dat bekend staat om zijn prachtige stranden. Gelegen aan de kust van de Middellandse Zee, biedt Sainte-Maxime diverse leuke stranden, variërend van afgelegen baaien tot drukkere plaatsen. Hieronder vindt u een overzicht van de leukste stranden:

Plage de la Nartelle

Plage de la Nartelle is een van de meest populaire stranden in Sainte-Maxime en is gelegen aan de westkust van de stad. Dit lange zandstrand strekt zich uit over 1,5 km en biedt voldoende ruimte om te zonnebaden en te zwemmen. Het heldere, turquoise water is perfect om in te zwemmen en de levendige sfeer maakt het een geweldige plek voor gezinnen. Er zijn ook tal van restaurants en bars langs het strand om te genieten van een verfrissend drankje of een smakelijke maaltijd.

Plage des Eléphants

Plage des Eléphants is een kleinere baai, gelegen aan de oostkant van Sainte-Maxime. Dit afgelegen strand biedt prachtig helder water en een rustige omgeving om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Er zijn geen restaurants of bars op het strand, dus het is een goede plek om een picknick te houden en de dag door te brengen.

Plage de la Madrague

Plage de la Madrague is een gezinsvriendelijk strand gelegen aan de westkust van Sainte-Maxime. Het strand heeft ondiep water dat perfect is voor kinderen om in te spelen, terwijl ouders ontspannen op het zand. Er zijn ook tal van watersportactiviteiten beschikbaar, zoals jetskiën, parasailing en windsurfen. Er zijn ook verschillende restaurants en bars in de buurt om te genieten van een lekkere maaltijd.

Plage de la Garonnette

Plage de la Garonnette is een van de meest afgelegen stranden van Sainte-Maxime, gelegen aan de oostkust van de stad. Het strand is omgeven door rotsachtige kliffen en biedt prachtig helder water om in te zwemmen. Er zijn geen faciliteiten op het strand, dus het is een goede plek om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving.

Plage de Beauvallon

Plage de Beauvallon is een van de grootste stranden van Sainte-Maxime, gelegen aan de westkust van de stad. Het strand is populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking en biedt tal van faciliteiten, waaronder restaurants, bars en watersportactiviteiten. Het heldere water is perfect om in te zwemmen en het lange strand biedt voldoende ruimte om te ontspannen en te zonnebaden.

Klik hier voor het aanbod van onze vakantievilla’s in Sainte-Maxime.