Bezienswaardigheden

Corniche d’Or


Etoiles du Sud-villaverhuur-cote d'azur-zuidfrankrijk-provence

De Franse Rivièra is een adembenemend stukje kustlijn in het zuidoosten van Frankrijk. De regio staat bekend om haar mediterrane klimaat, prachtige stranden en pittoreske dorpjes. Een geweldige manier om deze regio te verkennen is per auto, en er zijn veel mooie autoroutes langs de Franse Rivièra. In deze blog lichten we de mooiste autoroute aan de Franse Rivièra uit: de Corniche d’Or.

De Corniche d’Or, ook wel bekend als de “Gouden Kustweg”, is een schilderachtige route die langs de kust van de Middellandse Zee loopt tussen de populaire vakantie plaatsen Saint-Raphaël en Cannes. De route slingert zich door bergachtig terrein en biedt adembenemende uitzichten over de kustlijn en de turquoise wateren van de Middellandse Zee.

De route begint in Saint-Raphaël en gaat vervolgens langs de kust en door de bergachtige regio van het Massif de l’Esterel. Onderweg komt u langs enkele van de meest pittoreske dorpjes van de Franse Rivièra, zoals Théoule-sur-Mer en Mandelieu-la-Napoule. In deze regio vindt u vele van onze vakantiehuizen.

Een van de hoogtepunten van de Corniche d’Or is het uitzicht op het rode gesteente van het Massif de l’Esterel dat uitsteekt boven de zee. Dit maakt de route uniek en onvergetelijk. Het is ook een populaire plek voor wandelaars en klimmers.

cap esterel cote d'azur France Provence cannes

Een ander hoogtepunt van de route is de baai van Cannes, waar de beroemde filmfestivals worden gehouden. Hier kunt u genieten van de prachtige stranden en de jachthaven, die vol zit met luxe jachten. Cannes zelf is een prachtige stad met mooie parken, musea en tal van restaurants. In het achterland verhuren wij diverse mooie vakantievilla’s.

De route eindigt ook in de stad Cannes, waar u kunt genieten van het bruisende stadsleven en de vele bezienswaardigheden. De beroemde boulevard La Croisette is een van de meest populaire attracties van de stad, met tal van winkels, restaurants en bars. Hier vindt u ook het Palais des Festivals et des Congrès, de locatie van het Cannes Film Festival.

Kortom, de Corniche d’Or is een prachtige autoroute langs de Franse Rivièra, die u langs enkele van de meest spectaculaire uitzichten en pittoreske dorpjes van de regio voert. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie aan het strand of avontuurlijke wandelingen en klimtochten, deze route heeft voor elk wat wils. Het is zeker de moeite waard om deze autoroute op uw bucketlist te zetten.