Bezienswaardigheden

Wat te doen aan de Côte d’Azur?


Etoiles du Sud-villaverhuur-cote d'azur-zuidfrankrijk-provence-esterel

De Côte d’Azur, ook bekend als de Franse Rivièra, is een prachtige kuststrook in het zuidoosten van Frankrijk. Het is een gebied dat bekend staat om zijn luxe vakantiehuizen, prachtige stranden en zonnige weer. Maar er is meer te doen dan alleen zonnebaden en ontspannen. Hier zijn de top 5 leuke dingen die u kunt doen aan de Côte d’Azur.

Bezoek de oude stad Nice

Nice is een prachtige stad aan de Franse Rivièra en staat bekend om zijn pittoreske oude stad “Vieux Nice”. Wandel door de smalle straatjes en ontdek de kleurrijke gebouwen, gezellige cafés en charmante boetieks. Bezoek ook de beroemde bloemenmarkt, Cours Saleya, waar u verse bloemen en lokale specialiteiten kunt kopen.

Maak een boottocht langs de kust

Een boottocht langs de Côte d’Azur is een onvergetelijke ervaring. Vanaf de boot heeft u een prachtig uitzicht op de kustlijn en de azuurblauwe zee. Tijdens de tocht kunt u zwemmen, snorkelen en genieten van de zon. Er zijn veel bedrijven die boottochten aanbieden, van eenvoudige excursies tot luxe jachten.

Bezoek het kunstmuseum in Antibes

Antibes is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en veel culturele bezienswaardigheden. Een van de hoogtepunten is het Musée Picasso, een museum dat gewijd is aan het werk van de beroemde kunstenaar Pablo Picasso. Het museum is gevestigd in een prachtig kasteel en heeft een indrukwekkende collectie van zijn werk.

Ga wandelen in het Esterelgebergte

cap esterel cote d'azur France Provence cannes

Het Esterelgebergte is een prachtig natuurgebied in het westen van de Côte d’Azur. Het gebied staat bekend om zijn rode rotsen en mooie wandelpaden. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de rust en stilte van de natuur. Vergeet niet om uw camera mee te nemen, want het uitzicht is adembenemend.

Verken de glamour van Saint-Tropez

Saint-Tropez is een stad die synoniem staat voor glamour en luxe. Het is een populaire bestemming voor beroemdheden en rijke mensen. Wandel door de smalle straatjes van de oude stad, bewonder de luxe jachten in de haven en geniet van het nachtleven in de chique clubs. Het is een unieke ervaring om te genieten van de sfeer van Saint-Tropez.

De Côte d’Azur is een gebied dat zoveel te bieden heeft, van prachtige stranden tot historische steden en mooie natuurgebieden. Deze top 5 activiteiten zijn slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Of u nu wilt ontspannen op het strand of op avontuur wilt gaan, de Côte d’Azur heeft voor elk wat wils en Etoiles du Sud kan u helpen bij het vinden van uw ideale vakantievilla.