Evenementen

Les Voiles de Saint-Tropez


Etoiles du Sud-villaverhuur-cote d'azur-zuidfrankrijk

Les Voiles de Saint-Tropez is een van de meest prestigieuze zeilwedstrijden ter wereld. Het evenement trekt jaarlijks duizenden toeschouwers en zeilteams uit de hele wereld naar de Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk. In 2023 zal de Voiles de Saint-Tropez plaatsvinden van 29 september tot 8 oktober.

Les Voiles de Saint-Tropez werd voor het eerst gehouden in 1981 en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als een van de meest glamoureuze en spannende zeilwedstrijden ter wereld. Het evenement vindt plaats in de baai van Saint-Tropez en omvat races voor verschillende soorten zeilboten, waaronder klassieke en moderne jachten, sloepen en multihulls.

Het evenement biedt niet alleen spectaculaire races, maar ook een uitgebreid programma van sociale evenementen en feesten. Er is een openingsceremonie, een dag gewijd aan de klassieke boten en een afsluitende prijsuitreiking en vuurwerkshow. Daarnaast zijn er tal van andere evenementen, waaronder diners, cocktails, concerten en modeshows.

Het evenement trekt elk jaar enkele van de meest beroemde en bekende namen uit de zeilwereld, maar ook uit de entertainmentindustrie, de sportwereld en het bedrijfsleven. Het is niet ongewoon om beroemdheden op de boten of op de kades te zien.

Les Voiles de Saint-Tropez is niet alleen een evenement voor professionele zeilers, maar ook voor liefhebbers van zeilen en boten. Het biedt een unieke gelegenheid om enkele van de meest indrukwekkende en historische boten ter wereld te zien en om te genieten van de sfeer van dit spectaculaire evenement.

Indien u geïnteresseerd bent in zeilen of gewoon wilt genieten van een spectaculair evenement op een van de mooiste locaties ter wereld, dan is Les Voiles de Saint-Tropez 2023 zeker een evenement dat u niet mag missen. Etoiles du Sud biedt u diverse vakantievilla’s in de directe omgeving van Saint-Tropez en Grimaud van waaruit u het spektakel van dichtbij kunt meemaken. 

Klik hier voor villa’s in Saint-Tropez

Klik hier voor villa’s in Ramatuelle

Klik hier voor villa’s in Grimaud

Voor meer informatie over Les Voiles de Saint-Tropez klikt u hier.